Verleidelijke Finger Food Ideeën

Ok, in Italië hoef je met de naam finger food niet aan te komen maar dat betekent niet dat ze er niet van houden. Sterker nog het wordt al jarenlang opgenomen in het dagelijkse Italiaanse leven. Zeg je tegen een Italiaan stuzzichini dan gaat er plots een belletje rinkelen. De aperitivo is namelijk een voorbeeld van het nuttigen van deze heerlijke kleine hapjes die te eten zijn met je vingers ofwel finger food.

Read More
Meest veelzijdige Italiaans buffet

Een Italiaans buffet zelf maken is voor veel mensen een genot. Je hebt meteen een goede reden om je lekker uit te sloven in de keuken en eens flink indruk te maken op je vrienden. Neem vooral de tijd en probeer niet te haasten, dat komt vaak niet ten goede aan de kwaliteit. Een Italiaans buffet zelf maken kost tijd, afhankelijk van het formaat van de groep waar u voor kookt.

Read More
Etenskunst

Als de Italianen één ding kunnen, dan is het wel ontroeren met ongecompliceerdheid aan tafel. Nonchalante slierten spaghetti, in duet met olie, fijngehakte stukjes peterselie en peperoncino rosso, misschien wat tonijn, of hartverwarmende sauzen in diepe, rode tinten die nooit hetzelfde lijken te stralen in mijn Nederlandse keuken.

Read More
3x Zelf Italiaanse lasagne maken:beter wordt het niet [het beste recept]

Een klassieke lasagne met alleen maar verse ingrediënten kost ruim drie en een half uur om op tafel te zetten. En dat is voor iemand die ervaring heeft met het bereiden van een klassieke lasagne. Wie maakt tegenwoordig die tijd nog vrij om te koken? Supermarkten zien dit ook en bieden kant en klare lasagnebladen, kruidenmixjes en bechamelsaus aan.

Read More
Lekkerste Italiaanse broodjes

In Nederland houden we ontzettend van Italiaanse broodjes. Dat is door de jaren heen wel duidelijk geworden. De Italiaanse bol, focaccia, panini, ciabatta, broodje Mario.. overal te verkrijgen. U ontkomt er niet aan. Echter, in hoeverre is dit écht Italiaans en in hoeverre zijn deze broodjes écht lekker?  En waarom zo ontwikkeld door Nederlandse producenten om ons een bepaald beeld over Italië te geven?

Read More
Mooie Italiaanse gerechten voor de winter

Seafood seizoen

Als je wil gaan koken moet er ten eerste bedacht worden welke verse ingrediënten er voor handen zijn. “Mijn gedachten gaan gedurende deze grijze dagen uit naar de lente. De lente geeft alles wat meer glans en brengt een hoop mooie producten en gerechten met zich mee. Tot die tijd moeten we het doen met verse ingrediënten die we nu voor handen hebben. Afgelopen week heb ik weer een voorraad bottarga opgehaald in Italië en dat sluit aan bij het ‘seafood season’ wat de winter in feite is,” aldus Drenth.

Read More
Inspiratie in de keuken

We willen graag wat meer de diepte in met sommige Italiaanse gerechten en ook willen we de ruimte geven aan de lezer. Nu zou ik graag van jullie horen of jullie nog ideeën hebben voor onderwerpen voor het Magazine. Willen jullie bijvoorbeeld meer weten over een bepaald gerecht? Of over bepaalde eetgewoonten in Italië? Over een bepaalde plek in Italië? Laat het me weten via de comments, mail of de chatfunctie op de pagina en wij gaan ermee aan de slag!.

Read More
Unieke Nieuwjaarsborrel

Op de Nieuwjaarsborrel sta je met een glas Prosecco in je handen. Je staat in een groepje en je wil ook een hapje eten. Dat moet heel gemakkelijk gaan. Kies niet voor broodjes waar het beleg al tussenuit valt als je het aanpakt. Let dus op bij het uitkiezen. Ga ook niet voor Hollandse frituur hapjes, waarbij je saus nodig hebt om het weg te krijgen en wat voor een vieze vloer of, nog erger, een vies shirt kan zorgen. 

Read More
4 tips voor een imponerende cateraar tijdens de kerstborrel

Wij Hollanders houden graag vast aan traditie. Hier is op zich niks mis mee, maar vernieuwing kan op haar beurt effectief zorgen voor voldoening, napraten, inspiratie en motivatie. En zo ook motivatie voor de medewerkers om in januari weer volop aan de slag te gaan voor de zaak. Zo ook met de catering van bedrijfs- en themafeesten zoals kerst. Kom je met iets nieuws dan steel je niet alleen de show, maar zorg je ook voor een positief lange termijn effect op de werkvloer.

Read More
Drie voorbeelden hoe de Italiaanse cultuur mij motiveert en activeert

Er worden hier slechts drie voorbeelden beschreven, maar er zijn er zoveel meer! Kijk eens naar de vorm en van auto’s en gebouwen, maar kijk ook vooral eens in je eigen omgeving en hoe de Italiaanse cultuur je al beïnvloedt.  Met elk onderwerp kan je zo ontzettend ver de diepte in. Dat houdt de Italiaanse cultuur wat mij betreft ook zo ontzettend boeiend en geeft mij de motivatie om zelf actiever in het leven te staan.

Read More
Italiaans Kerstdiner

Een kerstmenu waar u heel vrijblijvend van alles iets kan pakken en waar u een eigen tempo kunt bepalen.. klinkt goed! Maar wat voor kerstmenu komt daarvoor in aanmerking? De Franse keuken is wellicht wat te strak en formeel, de Chinese keuken zo veelzijdig dat je door de bomen het bos niet meer ziet en de Hollandse keuken zo traditioneel dat het een wat te alledaags verhaal kan worden. 

Read More