Het tweede jaar Toia Magazine

We willen graag wat meer de diepte in met sommige Italiaanse gerechten en ook willen we de ruimte geven aan de lezer. Nu zou ik graag van jullie horen of jullie nog ideeën hebben voor onderwerpen voor het Magazine. Willen jullie bijvoorbeeld meer weten over een bepaald gerecht? Of over bepaalde eetgewoonten in Italië? Over een bepaalde plek in Italië? Laat het me weten via de comments, mail of de chatfunctie op de pagina en wij gaan ermee aan de slag!.

Read More
Unieke Nieuwjaarsborrel

Op de Nieuwjaarsborrel sta je met een glas Prosecco in je handen. Je staat in een groepje en je wil ook een hapje eten. Dat moet heel gemakkelijk gaan. Kies niet voor broodjes waar het beleg al tussenuit valt als je het aanpakt. Let dus op bij het uitkiezen. Ga ook niet voor Hollandse frituur hapjes, waarbij je saus nodig hebt om het weg te krijgen en wat voor een vieze vloer of, nog erger, een vies shirt kan zorgen. 

Read More
4 tips voor een imponerende cateraar tijdens de kerstborrel

Wij Hollanders houden graag vast aan traditie. Hier is op zich niks mis mee, maar vernieuwing kan op haar beurt effectief zorgen voor voldoening, napraten, inspiratie en motivatie. En zo ook motivatie voor de medewerkers om in januari weer volop aan de slag te gaan voor de zaak. Zo ook met de catering van bedrijfs- en themafeesten zoals kerst. Kom je met iets nieuws dan steel je niet alleen de show, maar zorg je ook voor een positief lange termijn effect op de werkvloer.

Read More
Via Toia

Afgelopen maand heb ik de tijd kunnen vinden om langs te gaan bij de meest inspirerende plek voor mij omtrent Italië, de Italiaanse cultuur en Italiaanse historie. Namelijk het huis van de oma van Leonardo da Vinci in Bacchereto, Toscane. Niet ver vandaan bij de stad Florence ligt in de heuvels van Toscane dit bijzonder kleine dorp met een huis.

Read More
Drie voorbeelden hoe de Italiaanse cultuur mij motiveert en activeert

Er worden hier slechts drie voorbeelden beschreven, maar er zijn er zoveel meer! Kijk eens naar de vorm en van auto’s en gebouwen, maar kijk ook vooral eens in je eigen omgeving en hoe de Italiaanse cultuur je al beïnvloedt.  Met elk onderwerp kan je zo ontzettend ver de diepte in. Dat houdt de Italiaanse cultuur wat mij betreft ook zo ontzettend boeiend en geeft mij de motivatie om zelf actiever in het leven te staan.

Read More
Kerstdiner

Een kerstmenu waar u heel vrijblijvend van alles iets kan pakken en waar u een eigen tempo kunt bepalen.. klinkt goed! Maar wat voor kerstmenu komt daarvoor in aanmerking? De Franse keuken is wellicht wat te strak en formeel, de Chinese keuken zo veelzijdig dat je door de bomen het bos niet meer ziet en de Hollandse keuken zo traditioneel dat het een wat te alledaags verhaal kan worden. 

Read More
4 redenen waarom je gerechten zou moeten bestellen bij een traiteur

Kwalitatief hoogwaardige gerechten vind je vaak alleen in sterrenrestaurants. De sfeer in deze restaurants kan anno 2017 nog steeds worden gekenmerkt als formeel. Ondanks dat veel sterrenzaken wel hun best doen om van dit imago af te komen, heeft dit nog wel wat tijd nodig. Hoe leuk en lekker zou het zijn om thuis eens een kwalitatief hoogwaardig gerecht te nuttigen?  Een traiteur kan deze minder chique, formele setting bieden.

Read More
Een aangename verrassing!

Er is veel twijfel bij hoe we onze naasten aangenaam kunnen verrassen. Er zijn veel opties, maar vaak is het lastig om te kiezen wat nou het verrassendst werkt. Hoe kan je daarmee geholpen zijn? Hier een poging.. Begin eens dichtbij huis aan iets wat zowel inspireert als een hoog cultuurgehalte met zich meebrengt. Wat denkt u bijvoorbeeld van Italiaanse catering aan huis?

Read More
Vlucht van Pisa naar Amsterdam

Waarom ik hier aan denk is omdat ik gisteren op weg was van Pisa, Toscane naar Amsterdam. Ik heb een aantal hele mooie dagen gehad in Florence waar ik wederom een hoop lekkers heb mogen proeven en mijn goede vrienden weer heb mogen zien. Dit geeft mij altijd een bepaald gevoel van euforie helaas duurde dit gevoel niet langer dan mijn verblijf in Pisa. De vlucht die mij van de luchthaven in Pisa naar vliegveld Schiphol, nabij Amsterdam, zou brengen kon helaas niet vertrekken vanwege de dikke mist.

Read More