4 redenen waarom je gerechten zou moeten bestellen bij een traiteur

Kwalitatief hoogwaardige gerechten vind je vaak alleen in sterrenrestaurants. De sfeer in deze restaurants kan anno 2017 nog steeds worden gekenmerkt als formeel. Ondanks dat veel sterrenzaken wel hun best doen om van dit imago af te komen, heeft dit nog wel wat tijd nodig. Hoe leuk en lekker zou het zijn om thuis eens een kwalitatief hoogwaardig gerecht te nuttigen?  Een traiteur kan deze minder chique, formele setting bieden.

Read More
Een aangename verrassing!

Er is veel twijfel bij hoe we onze naasten aangenaam kunnen verrassen. Er zijn veel opties, maar vaak is het lastig om te kiezen wat nou het verrassendst werkt. Hoe kan je daarmee geholpen zijn? Hier een poging.. Begin eens dichtbij huis aan iets wat zowel inspireert als een hoog cultuurgehalte met zich meebrengt. Wat denkt u bijvoorbeeld van Italiaanse catering aan huis?

Read More
Vlucht van Pisa naar Amsterdam

Waarom ik hier aan denk is omdat ik gisteren op weg was van Pisa, Toscane naar Amsterdam. Ik heb een aantal hele mooie dagen gehad in Florence waar ik wederom een hoop lekkers heb mogen proeven en mijn goede vrienden weer heb mogen zien. Dit geeft mij altijd een bepaald gevoel van euforie helaas duurde dit gevoel niet langer dan mijn verblijf in Pisa. De vlucht die mij van de luchthaven in Pisa naar vliegveld Schiphol, nabij Amsterdam, zou brengen kon helaas niet vertrekken vanwege de dikke mist.

Read More
4 tips voor een imponerende cateraar tijdens de kerstborrel

Wij Hollanders houden graag vast aan traditie. Hier is op zich niks mis mee, maar vernieuwing kan op haar beurt effectief zorgen voor voldoening, napraten, inspiratie en motivatie. En zo ook motivatie voor de medewerkers om in januari weer volop aan de slag te gaan voor de zaak. Zo ook met de catering van bedrijfs- en themafeesten zoals kerst. Kom je met iets nieuws dan steel je niet alleen de show, maar zorg je ook voor een positief lange termijn effect op de werkvloer.

Read More
Drie manieren hoe een Italiaanse kookworkshop collega’s dichter bij elkaar brengt

De authentieke Italiaanse keuken zit vol verrassingen. Zo zijn er gerechten die bij 95% van de Nederlandse bevolking niet bekend zijn, maar wel ontzettend leuk zijn om te maken. Het proces van het maken van een dergelijk gerecht kan een heel mooi leerdoel zijn en een interessante opdracht om gezamenlijk uit te voeren.

Read More
Drie voorbeelden hoe de Italiaanse cultuur mij motiveert en activeert

Er worden hier slechts drie voorbeelden beschreven, maar er zijn er zoveel meer! Kijk eens naar de vorm en van auto’s en gebouwen, maar kijk ook vooral eens in je eigen omgeving en hoe de Italiaanse cultuur je al beïnvloedt.  Met elk onderwerp kan je zo ontzettend ver de diepte in. Dat houdt de Italiaanse cultuur wat mij betreft ook zo ontzettend boeiend en geeft mij de motivatie om zelf actiever in het leven te staan.

Read More
“Ik wil een eigen plek in Italië.”

Inmiddels zijn we tien jaar verder en is er een hoop gebeurt, Corien heeft een boel contacten opgedaan en voelt zich al ingeburgerd in het dorp waar ze woonachtig is. Zij en haar man hebben naast hun woonplaats in Italië ook een woning in Nederland behouden zodat er altijd nog geschakeld kan worden tussen het praktische en het plezierige. Tijdens het opdoen van contacten en het thuis voelen in Italië stuitte Corien op een Foodblog van een Italiaanse kok en begon deze te volgen.

Read More