4 tips voor een imponerende cateraar tijdens de kerstborrel

Kerst is weer in aantocht dus dit is dé tijd om catering voor bij de kerstborrel te gaan regelen. Maar waar begin je met zoeken? Als je op catering, kerst catering of bedrijfscatering gaat Googelen wordt je overspoeld met advertenties en zoekresultaten, waarna je door de bomen vaak het bos niet meer ziet. Je kent het wel: je baas geeft je de opdracht om een cateraar te vinden voor de kerstmarkt. Hij of zij geeft je drie sleutelwoorden plus een budget mee en voor de rest mag je het uitzoeken.  Maar hoe kom je dan bij die ene imponerende cateraar die iedereen voldaan naar huis stuurt en waarover nog lang zal worden nagepraat? Hier wat tips die je het overwegen gemakkelijker maken.

Italiaanse Kerst Catering

1.     In harmonie met het thema kerst

Warmte, samen zijn, eten… dit is kerst. Vind een cateraar die dit thema goed kan omarmen en laat zien er goed over nagedacht te hebben. Spreek daarom goed van tevoren met de cateraar over zijn of haar idee met kerst. Ga niet zomaar bestellen: wees kritisch en vraag het na. Je krijgt dan snel het gevoel of diegene er goed over nadenkt en hoe zijn of haar aangeboden catering kan bijdragen aan het kerst thema.  

Wij Hollanders houden graag vast aan traditie. Hier is op zich niks mis mee, maar vernieuwing kan op haar beurt effectief zorgen voor voldoening

 

2.    Ga voor iets nieuws!

Wij Hollanders houden graag vast aan traditie. Hier is op zich niks mis mee, maar vernieuwing kan op haar beurt effectief zorgen voor voldoening, napraten, inspiratie en motivatie. En zo ook motivatie voor de medewerkers om in januari weer volop aan de slag te gaan voor de zaak. Zo ook met de catering van bedrijfs- en themafeesten zoals kerst. Kom je met iets nieuws dan steel je niet alleen de show, maar zorg je ook voor een positief lange termijn effect op de werkvloer.

 

3.    Geur is een belangrijk criteria

Wil je iedereen laten watertanden op de borrel? Zorg dan dat de cateraar eten aanbiedt dat ook met geur flink aanwezig is. En dan bedoel ik niet frituurlucht, maar een geur die je euforisch maakt! Een goed voorbeeld hiervan is de Italiaanse keuken, waarbij geur bij nagenoeg alle ingrediënten prominent aanwezig is. Probeer daarom eens een Italiaanse cateraar, waarbij geur een enorme invloed heeft op de hele belevenis van de maaltijd. 

Italiaanse kerstcatering

 

4.    Zowel hapjes als kleine maaltjes

Zoek een cateraar die voor de kerstborrel zowel hapjes als kleine maaltjes kan leveren. Terug naar het voorbeeld van Italiaans: je kan de borrel aftrappen met wat antipasti (aperitiefhapjes), zoals dungesneden vleeswaren of rolletjes van deeg met kaas en vervolgens ook wat kleine maaltjes aanbieden, zoals rigatoni alla carbonara, spaghetti alla bottarga en pici cacio e pepe. Simpele, maar zeer doeltreffende maaltjes waar de geur en smaak ervan af springt!

Zo, we hopen je hiermee een eindje op weg te helpen bij het kiezen van een cateraar voor de kerstborrel. Overweeg je een Italiaanse cateraar? Dan is Toia een goede om eens wat tijd in te steken. Aantoonbare ervaring met zowel kerstdiners als kerstborrels. Wil je meer informatie:

 

Albin Meijer 

09-10-2017