5 gouden regels voor catering bestellen aan huis.

Laten we eerlijk zijn, het idee van catering is misschien niet altijd even bijzonder geweest. Ik heb wel eens iemand horen zeggen tijdens het werken bij een vorige werkgever: “Catering is gewoon een koude hap en vaak door een evenement verplicht.” Dat ging om een goed verzorgde kerstcatering en die meneer had dan achteraf ook niks meer te klagen. Desondanks kan ik begrijpen dat catering best een stoffig imago heeft gehad, gevulde eieren en stukjes worst helpen niet echt bij dat idee. Echter hoeft dat helemaal niet waar te zijn, als je maar op een aantal dingen let! Daarom heb ik een aantal ‘gouden regels’ opgesteld waar je op kunt letten wanneer je catering aan huis wilt bestellen of wilt laten bezorgen. Daar gaan we.

Kijk goed naar de leeftijd van een bedrijf.

Is het cateringbedrijf al wat ouder? Dan zijn ze misschien meer ervaren maar misschien ook al wat aan de stoffige kant. Een jonger bedrijf daarentegen zal wat vernieuwender zijn in zijn manier van denken en koken.

Toia Catering thuis bezorgen

Let op of ze wel bezorgen op jouw locatie.

Catering bezorgen aan huis kan een goede en verrassende optie zijn, zorg er dan wel voor dat je de zekerheid hebt dat de cateraar ook bij jou bezorgd. Sommige cateraars zullen er voor kiezen om een gedeelte af te maken op locatie om de kwaliteit te kunnen garanderen.

Proeven!

Als je een stukje kaas kunt proeven wanneer je die wilt kopen waarom dan geen hapjes voor je super gezellige verjaardag? 

Als je een stukje kaas kunt proeven waarom dan geen hapjes voor je super gezellige verjaardag?

Kijk goed naar de prijs.

Catering aan huis bezorgen is niet altijd de goedkoopste keuze er komen echter een hoop zaken bij kijken, sommige cateraars zullen wat goedkoper zijn als andere. Laat je niet misleiden, je wilt niet bezuinigen op de verkeerde momenten. 

Toia catering aan huis

Zoek niet alleen op cateraars maar ook op traiteurs.

Traiteur is een ander woord voor cateraar, sommigen zullen zichzelf anders benoemen. Het kan net even dat verschil maken in je resultaten.  

 

Klaar om je volgende evenement van catering te voorzien? Catering bestellen kan een hele verrassende en gezellige keuze zijn, genieten van een hoop lekkers in je eigen vertrouwde omgeving, je moet alleen even op een aantal dingen letten. Veel plezier en vergeet vooral niet te genieten! 

 

Niels Drenth

08-05-2017