6 tips voor het vinden van een goede cateraar voor je bedrijfsfeest

Catering voor bedrijfsfeest

Je manager vraagt je of je even een cateraar wil zoeken voor het bedrijfsfeest van volgende maand. Tsja.. wat een tussendoor klusje is dit hè! Meestal einde middag even snel Googlen en hopen dat je snel tegen een goede cateraar aanloopt.. Maar kan dit niet meer gestructureerd, zodat dit zowel tijdswinst als een écht goede cateraar oplevert? Hieronder zes tips die je helpen. 

 

-Zoek op cateraars die samples brengen en de tijd nemen

-Wees kritisch naar de mogelijke cateraars

-Bekijk reacties op social media

-Kijk goed naar de prijs

-Zoek naar een vernieuwend idee

-Let op of ze wel bezorgen op jouw locatie

 

 

Zoek op cateraars die samples brengen en de tijd nemen

Als je websites van cateraars afstruint, bekijk dan goed of ze informatie verlenen over het brengen van samples bij een eerste afspraak. Is de cateraar bereid om langs te komen met een sample nadat jij je interesse kenbaar hebt gemaakt? Indien de cateraar hiertoe bereid is krijgt ie sowieso een streepje voor. 

catering voor bedrijfsfeest

 

Wees kritisch naar de mogelijke cateraars

Als je belt met een cateraar probeer dan goed op te letten of diegene je zoektocht goed begrijpt. Kan diegene daadwerkelijk leveren wat jij vraagt? En hoe overtuigend klinkt de cateraar? Dit zorgt voor meer tevredenheid bij de medewerkers op het moment van cateren. Er is nou eenmaal een hoop keuze dus je mag best kritisch zijn.

Bekijk reacties op social media

Vaak kom je bij de juiste hashtags al snel wat leuks en lekkers tegen. Tussen de thuiskoks en Foodblogs op bijvoorbeeld Instagram zitten regelmatig ook bedrijven die foto’s van hun gerechten of van cateringklussen posten. Probeer te kijken naar bijvoorbeeld reacties op de foto’s of comments over het bedrijf in het algemeen, vergeet hierbij ook zeker niet recensies op Google+, dit geeft je iets meer zekerheid.

Verwacht van de goedkoopste cateraar bijvoorbeeld niet de hoogste kwaliteit

Kijk goed naar de prijs

Cateraars rekenen niet allemaal dezelfde prijs; de ene zal iets duurder zijn als de ander. Kijk hierbij goed naar wat je zelf wil en wat het bedrijf wil. Verwacht van de goedkoopste cateraar bijvoorbeeld niet de hoogste kwaliteit en van de duurste geen bitterballen. Deze verwachtingen zijn in de praktijk vaak nog verkeerd.

Zoek naar een vernieuwend idee

De gebruikelijke borrelhapjes zal het personeel niet meer tevreden mee zijn, dat kan ik goed begrijpen. Zorg dat je mensen met de catering inspireert, zodat ze de hele week nog na zullen praten over dat ene leuke gerecht of dat lekkere hapje wat ze hebben geproefd. Zoek een cateraar die een experience creëert. 

 

Let op of ze wel bezorgen op jouw locatie

Last but not least, vergeet niet te kijken of de bedrijfscateraar die je hebt geregeld wel bezorgd op de plek waar jij het wilt hebben. Niet alle cateraars zullen door het hele land bezorgen. Soms zal een cateraar bijvoorbeeld alleen bezorgen in zijn eigen provincie. Vraag dit goed na. 

 

Zo, nu zou het toch aardig moeten lukken om het volgende bedrijfsevenement tot een succes te maken! Veel succes en veel plezier en geniet van het heerlijks wat Nederland te bieden heeft.

 

Albin Meijer 

13-03-2017