Traiteur aan huis [en 4 redenen om catering te bestellen]

Laten we voor het gemak de Italiaanse eetcultuur als houvast nemen. Lokale ingrediënten zoals burrata, een kaas geproduceerd in de Italiaanse regio Puglia, vinden steeds meer hun grond aan de voeten in Nederland. Hoe gemakkelijk kan het zijn door een traiteur in te huren die weet hoe je deze heerlijke kaas kan toepassen in gerechten?

Read More
Een aangename verrassing!

Er is veel twijfel bij hoe we onze naasten aangenaam kunnen verrassen. Er zijn veel opties, maar vaak is het lastig om te kiezen wat nou het verrassendst werkt. Hoe kan je daarmee geholpen zijn? Hier een poging.. Begin eens dichtbij huis aan iets wat zowel inspireert als een hoog cultuurgehalte met zich meebrengt. Wat denkt u bijvoorbeeld van Italiaanse catering aan huis?

Read More
Vlucht van Pisa naar Amsterdam

Waarom ik hier aan denk is omdat ik gisteren op weg was van Pisa, Toscane naar Amsterdam. Ik heb een aantal hele mooie dagen gehad in Florence waar ik wederom een hoop lekkers heb mogen proeven en mijn goede vrienden weer heb mogen zien. Dit geeft mij altijd een bepaald gevoel van euforie helaas duurde dit gevoel niet langer dan mijn verblijf in Pisa. De vlucht die mij van de luchthaven in Pisa naar vliegveld Schiphol, nabij Amsterdam, zou brengen kon helaas niet vertrekken vanwege de dikke mist.

Read More
Waarom een Italiaanse kookworkshop collega’s dichter bij elkaar brengt

De authentieke Italiaanse keuken zit vol verrassingen. Zo zijn er gerechten die bij 95% van de Nederlandse bevolking niet bekend zijn, maar wel ontzettend leuk zijn om te maken. Het proces van het maken van een dergelijk gerecht kan een heel mooi leerdoel zijn en een interessante opdracht om gezamenlijk uit te voeren.

Read More
Nieuwe Italiaanse producten

Inmiddels zijn we tien jaar verder en is er een hoop gebeurt, Corien heeft een boel contacten opgedaan en voelt zich al ingeburgerd in het dorp waar ze woonachtig is. Zij en haar man hebben naast hun woonplaats in Italië ook een woning in Nederland behouden zodat er altijd nog geschakeld kan worden tussen het praktische en het plezierige. Tijdens het opdoen van contacten en het thuis voelen in Italië stuitte Corien op een Foodblog van een Italiaanse kok en begon deze te volgen.

Read More
Lekkerste Italiaanse kaas en wijn

Dus inmiddels zitten we met een beeld in ons hoofd van enkele honderden volledig in het wit geklede Italianen genietend van geweldige thuis-gemaakte lekkernijen en een goed glas valdobbiadene op een geweldig mooi versierd plein. Wat zeg ik, enkele flessen zorgvuldig uitgekozen valdobbiadene prosecco, het geluid dat het ontkurken van een fles bubbels maakt heb ik zelden zo vaak gehoord als gisteravond.

Read More