De Meesterlijke Keuken's favoriete Italiaanse recept.

Fusilli con funghi betekent heel eigenlijk een fusilli met champignons. Dit is een pasta met een heerlijke nootachtige smaak wat komt door de verschillende soorten champignons die in dit recept zitten. Wij hebben witte beukenzwam, mini shiitake, kastanjechampignon en buidelzwam gebruikt, maar je kan het zo gek maken als je zelf wilt. Ook zit er een vleugje citroen doorheen, waardoor de pasta een klein zuurtje krijgt. Het is echt een pasta waar je maar van blijft opscheppen!

De meesterlijke keuken fusilli

RECEPT VOOR 2-3 PERSONEN

 

INGREDIËNTEN:

  • 320 g fusilli
  • 200 g kipfilet
  • 1 el Italiaanse kruiden
  • 1 tl basilicum
  • 1 tl rozemarijn
  • 1 tl oregano
  • 1 rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 400 g champignonmix (wij hebben witte beukenzwam, mini shiitake, kastanjechampignon en buidelzwam gebruikt)
  • 250 g mascarpone
  • 30 ml slagroom
  • sap van een ½ citroen
  • 4 steeltjes bosui
  • handjevol walnoten, grof gehakt
De Meesterlijke Keuken in het Toia Magazine

BEREIDING:

Snijd de kipfilet in blokjes en kruid ze met basilicum, rozemarijn, oregano, Italiaanse kruiden en peper en zout. Roer dit goed door elkaar, zodat alle kip blokjes goed gekruid zijn. Laat dit minimaal een half uur marineren, op deze manier trekken de kruiden lekker in de kip.

Zet een pan met water op het vuur en breng dit aan de kook. Kook de fusilli volgens instructies op de verpakking.

Snijd de rode ui in kleine stukjes en pers de knoflook. Verwarm 1 el olijfolie in een koekenpan. Bak de ui en knoflook hierin glazig. Voeg daarna de kip toe en bak deze gaar. Snijd intussen de champignonmix in stukjes, wanneer de kip bijna gaar is voeg je hier de champignons aantoe. Bak dit zo'n 2 tot 4 minuten.

Voeg de mascarpone, slagroom en citroensap toe. Meng alles goed door tot het één egale saus is geworden. Voeg daarna de fusilli toe en meng alles goed door. Zet het vuur uit. Als laatst snijd je de bosui in stukjes en voeg deze samen met stukjes walnoot toe aan de pasta.

De fusilli con funghi is klaar om uit te serveren. Serveer eventueel met extra walnoten.

Buon appetito!

Liefs, Vicky & Daphne

www.demeesterlijkekeuken.nl