Verleidelijke Finger Food Ideeën

 

Finger food 

Ok, in Italië hoef je met de naam finger food niet aan te komen maar dat betekent niet dat ze er niet van houden. Sterker nog het wordt al jarenlang opgenomen in het dagelijkse Italiaanse leven. Zeg je tegen een Italiaan stuzzichini dan gaat er plots een belletje rinkelen. De aperitivo is namelijk een voorbeeld van het nuttigen van deze heerlijke kleine hapjes die te eten zijn met je vingers ofwel finger food. Pizzette, olive ascolana, tramezzini om er maar een paar te noemen zijn typische Italiaanse voorbeelden. De variaties zijn eindeloos zolang je ze maar voor de 'cena', je avondeten, nuttigt. Che buono! Wil je meer voorbeelden van verleidelijk Italiaans finger food bekijk dan de Antipasti op het menu van Toia.

 

Italiaanse tapas

Een naam als Italiaanse tapas kan door ons in Nederland uiteraard ook gebruikt worden aangezien de hapjes te vergelijken zijn met de spaanse tapas of pinchos (of pintxos). In Italië zal je het niet zo snel tegen komen aangezien ze nogal gesteld zijn op hun eigen food-cultuur. En hun eigen cultuur in het algemeen overigens. Mocht je het woord alsnog graag willen gebruiken dan zullen ze je heus wel begrijpen. Het verschil tussen Spaanse tapas en Italiaanse stuzzichini is niet enorm maar uiteraard wel aanwezig. Zo worden ze beide genuttigd met de handen (en soms met een prikkertje) en zijn er veel variaties mogelijk, van kleine gesneden broodjes tot kleine gehaktballetjes in saus. Reden genoeg om er zoveel mogelijk van te proberen!!

pizzette als 'Italiaanse tapas'

Mijn favorieten

Ok, misschien zijn ze allemaal wel favoriet! Maar als ik er echt een paar moest kiezen dan zijn dat toch polpette, pizzette, en affettati, niks zo lekker als een heerlijk dun gesneden stukje ham voor bij de borrel. Laatst kreeg ik zelfs een hele pizza voorgeschoteld in kleine stukjes gesneden! Ook niet mis natuurlijk. 

 

Italiaanse borrelhapjes bestellen

Gewoon in je eigen achtertuin lekker in de zon genieten van een drankje en je heerlijke Italiaanse finger food, klinkt goed toch? Wanneer je bij Toia hapjes besteld worden ze gewoon bij je thuis of op werk bezorgd.

 

 

Geen zin om te bestellen? No worries via de volgende links vindt je een aantal leuke recepten voor heerlijke Italiaanse borrelhapjes. Enjoy! 

 

10 vlugge recepten

10 makkelijke recepten

 

Groet,

Niels van Toia 

03-05-2018