snel en Makkelijk eten?

Geen tijd om te koken

Een aperitivo is een gemoedelijk ritueel. Lekker aan het einde van de middag samenkomen om te ontspannen. Het is niet alleen mentaal rustgevend, maar ook fysiek. Als je een drukke baan hebt kan het lastig zijn om je rust te vinden in het dagelijks bestaan. Herinner jezelf er dus goed aan om op tijd tot rust te komen. Een aperitivo kan hier een uitermate geschikte gelegenheid voor zijn. Met vrienden de dag bespreken, de week doornemen..

Begrijp me niet verkeerd: teveel rust is niet ok. Als je dagelijks slechts rent en vliegt vergeet dan niet om op z’n tijd even stil te staan.

als je dagelijks slechts rent en vliegt vergeet dan niet om op z’n tijd even stil te staan.

Te druk om te koken

Veel Nederlanders hebben in mijn beleving een druk bestaan. Hier een voorbeeld: vroeg op > hard werken > overwerken > kinderen ophalen, (geen tijd om te) koken > snel eten > sport (als je daar al de energie en wilskracht nog voor hebt), eigenlijk net geen tijd meer voor een serie maar toch even kijken > slapen. Allemaal zeer begrijpelijk: je moet uiteraard geld verdienen, fit blijven en je kinderen opvoeden. Helaas gaat de prio van goed eten naar achter..

Simpelweg minder tijd tot je beschikking hebben kan een slechte invloed zijn op je eetgewoontes. Slechte eetgewoontes hebben invloed op je fysieke en mentale gesteldheid. Het is dus belangrijk om goed te blijven eten! Dat betekent echter niet dat je niet kan genieten. 

Vroeg op, hard werken.

Vrijdagmiddagborrel

Hard werken moet naar mijn idee in verhouding staan tot ontspannen en genieten. De vrijdagmiddagborrel is voor mij dan ook belangrijk. In wezen een Nederlands alternatief op de Italiaanse aperitivo.. maar waarom alleen op vrijdag? Waarom zou je niet eens op woensdag bijeenkomen? Of juist op de eerste dag na het weekend: de maandag. Gezamenlijk terug, maar met name vooruit kijken kan de bedrijfscultuur en relaties tussen personeelsleden enorm ten goede komen. Ook talentvolle, jonge starters zijn vaak opzoek naar een gemoedelijke bedrijfscultuur.

Geen tijd om te koken

 

Italiaanse borrel

Niet alleen de Italiaanse borrel, die bij lange na niet altijd met alcohol hoeft te zijn, is belangrijk; ook het eten erbij geeft een dimensie mee. De hele afdeling op werk kunnen voorzien van heerlijk eten kan de sfeer behoorlijk ten goede komen. Een personeelslid bedanken voor zijn succes in zijn werk? Waarom geen heerlijk eten bestellen en nuttigen in je eigen vertrouwde, succesvolle, omgeving? Een afscheid van een personeelslid? Of een grote klus binnen gehaald door uitmuntend teamwork? Waarom niet die win-win mentaliteit belonen met dat ontspan moment wat je door de drukte soms mist?

Je zou dus kunnen zeggen dat we soms gewoon niet aan koken toekomen, maar waarom zou je dat moment niet verplaatsen naar het werk? Vergeet vooral niet te ontspannen en te genieten.. dat is belangrijk!

O ja nog een tip voor een non-alcoholosche versnapering: Crodino. Enjoy!

 

 

 

Niels Drenth

15-05-2017