4 redenen waarom je gerechten zou moeten bestellen bij een traiteur

traiteur

Een Italiaanse traiteur bezorgt en verzorgt kwalitatief hoogwaardige gerechten aan huis. Dit gebeurt vaak als er iets te vieren is en er thuis gegeten gaat worden met een groep mensen. Maar waarom zou je gaan voor een traiteur? Je kan toch ook zelf kwalitatief hoogwaardige gerechten maken voor je feestje? Of gaan voor traditionele catering?  Of naar een (sterren)restaurant gaan? Hieronder een paar simpele redenen die je wellicht zullen overtuigen.   

 

1.       Heerlijke gerechten in een informele sfeer

Kwalitatief hoogwaardige gerechten vind je vaak alleen in sterrenrestaurants. De sfeer in deze restaurants kan anno 2017 nog steeds worden gekenmerkt als formeel. Ondanks dat veel sterrenzaken wel hun best doen om van dit imago af te komen, heeft dit nog wel wat tijd nodig. Hoe leuk en lekker zou het zijn om thuis eens een kwalitatief hoogwaardig gerecht te nuttigen?  Een traiteur kan deze minder chique, formele setting bieden.

2.      Uitproberen van ingrediënten  

Laten we voor het gemak de Italiaanse eetcultuur als houvast nemen. Lokale ingrediënten zoals burrata, een kaas geproduceerd in de Italiaanse regio Puglia, vinden steeds meer hun grond aan de voeten in Nederland. Hoe gemakkelijk kan het zijn door een traiteur in te huren die weet hoe je deze heerlijke kaas kan toepassen in gerechten? En wat te denken van het informele praatje met de traiteur? De laagdrempeligheid en individuele aandacht zorgt voor een ontspannen sfeer bij de verkenning van nieuwe ingrediënten.

Bestellen bij traiteur

 

3.      Persoonlijke aandacht van begin tot eind

Als je goed zoekt op traiteurs dan zal je ook traiteurs vinden die, voor de aankoop, langs willen komen met voorbeelden van gerechten of ingrediënten om uit te kiezen. Na de keuze zal de traiteur met grote toewijding aan de slag gaan. Want ja, het is ook wat de traiteur het liefst doet: aan de slag met lokale ingrediënten om zo tot een topgerecht te komen.

Omdat het nieuw voor je kan zijn weet je nog niet zo goed wat je uit het menu moet kiezen. Zoek een traiteur waarbij je de wensen kan achterlaten op de website (bv middels een formulier). Na de service zal de traiteur ook vragen om de mening van de klant, ondanks dat de traiteur de expert is.

4.      Leuke ervaring om te delen

Eten van een traiteur kan op een feestje het verschil maken dat je zoekt. De ervaring van kwalitatief hoogwaardige catering aan huis kan net dat enthousiasme en inspiratie oproepen om het te delen met je vrienden. En wat is er nou leuker om je leuke ervaringen te delen met de mensen om je heen? Ok toegegeven: een avondje in een sterrenrestaurant of je eigen creatie zijn ook prachtige ervaringen, maar hoe leuk is het om nieuwe, heerlijke ingrediënten op een informele manier in een huiselijke setting te leren kennen? Precies!

 

 

Albin Meijer

23-10-2017