Hoe stimuleer ik mijn werknemers? met een goede lunch?

Een goede lunch op werk

Secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een goede lunch op werk worden niet door elk bedrijf aangeboden. Vaak zijn ze optioneel en komen ze tijdens de onderhandelingen pas aan de orde als de sollicitant erover begint. Maar is dit wel terecht? Je zou ook kunnen stellen dat je werknemers juist extra stimuleert en motiveert als je ze goede voorwaarden aanbiedt. Een zeer breed punt van aandacht met allerlei verschillende voorwaarden. Dit blog geeft wat tips vanuit het oogpunt “De lunch op werk.”

 

Bedrijfslunch

Werknemers worden steeds kritischer op een goed aanbod in bedrijfslunch. Daarom is het belangrijk om variatie aan te brengen in het hedendaagse lunchaanbod in bedrijfsrestaurants. Variatie creëert namelijk interesse en stimulatie.

Er wordt vrijwel altijd brood aangeboden. Zorg dat er naast het standaard brood ook wekelijks een andere snee brood te krijgen is. Bovendien kan je ook eens brood uit verschillende streken aanbieden en daarmee je werknemers ook iets leren. Bijvoorbeeld over brood uit Italië. Overweeg eens om schiacciata aan te bieden. Weinig mensen in Nederland kennen dit brood, maar het is verrassend lekker! Kijk hiernaast ook naar variatie in broodbeleg. De standaard pakjes kennen we nu wel toch? Biedt je werknemers bijvoorbeeld eens Parmaham in plaats van achterham.

Meer dan brood

Kijk ook verder dan alleen brood. Verdiep je eens in andere soorten lunch. Vaak worden er wel wat salades en soep aangeboden, maar vaak met terugkomende thema’s, simplistisch en veel te herkenbaar. Denk eens wat meer out-of-the-box; probeer eens een pasta salade. Naast dat het ontzettend goed smaakt en ruikt ziet het er bovendien watertandend lekker uit. Nog meer voordelen: zeer voedzaam, maar niet zwaar op de maag. Perfect toch als je na de lunch verder aan de slag gaat?

 

Gezond eten op werk

Tijdens het werken ben je volledig gefocust op… juist: je werk! Dit maakt het wat lastiger om op jezelf te letten. Zo worden beslissingen om iets ongezonds te eten gemakkelijker genomen. Achteraf heb je weer spijt. Hoe kan je dit nou oplossen? Nou, wat je kan proberen is om elkaar te motiveren! Je zou met een groep collega’s een plan kunnen maken om gezond eten in de organisatie te stimuleren. Je zal zien dat je het serieuzer neemt, omdat je er samen met anderen aan werkt.

Hiervoor moet natuurlijk wel ruimte voor vrijgegeven worden door de werkgever. Daarbij komen we weer uit op de secundaire arbeidsvoorwaarden. Dit is bovendien écht een kans voor werkgevers om te laten zien hoe zij zichzelf uitdragen. De populariteit van de werkgever zal onder potentiële werknemers ook toenemen, met als gevolg dat er meer mensen met talent op jouw organisatie afkomen; ondernemende mensen die gestimuleerd worden door vernieuwing en kwaliteit.

gezond eten op werk

Laat eens per week kwalitatief betere broodjes en salade bezorgen

Stel je voor: je werknemers krijgen een mail binnen met “Het broodje en de salade van de Week!” Dit creëert nieuwsgierigheid, maar zorgt er ook voor dat het personeel iets heeft om elke week naar uit te kijken. Zeker als de eerste bezorgingen een groot succes waren. Er zijn cateraars die dit aanbieden. Zoek goed naar de kwalitatief goede cateraar die ook meedenkt en waarmee je over de prijs kunt praten. Ze zijn er, geloof me!

Neem nou Toia Italiaanse Catering. Met relaties in Italië worden lokale ingrediënten van topniveau geselecteerd, waarmee Toia jou en je collega’s met een grote toewijding wil verrassen en vooral wil laten genieten. Bij Toia draait alles om jouw wensen. Je kan bovendien vrijblijvend een advies aanvragen.

Albin Meijer

16-01-2018