Inspiratie in de keuken

 

Typisch 2018

We zijn een nieuw jaar ingegaan. Het tweede jaar van Toia en daarmee ook het Toia Magazine. Ik heb afgelopen jaar genoten van het schrijven over Italië, typisch Italiaanse gerechten en alles wat daarbij komt kijken. Ik ben begonnen met een stukje over mezelf, mijn achtergrond en mijn besluit om Toia Italiaanse Catering te beginnen. Later kwamen uiteenlopende onderwerpen aan bod als de herkomst van pizza (want wat is nou een echte pizza?), ‘Simplicity is the ultimate sophistication’ en het meest bekende streetfood van Florence: Lampredotto. Ook kwamen er een aantal interessante personen aan het woord die zich bezighouden met gave reizen en met mooie plannen, zoals Robin Prijs van Particolare vakanties en Pieter Städler van Städler Made pizza ovens. We hebben bovendien een aantal professionals aan de tand gevoeld: Michele Usai, gepassioneerd chef-kok van Studio Pasta in Hilversum en Leon Meijer, op dat moment plaatsvervangend chef bij restaurant De Zakkendrager in Utrecht. Zelfs pizzabakker van ‘the rich and famous' in Los Angeles Marcus Roberto kwam aan het woord in het Toia Magazine. Het afgelopen jaar is ook Albin Meijer aan het woord gekomen met zijn artikelen over onder andere Italiaanse catering: hoe motiveer ik het personeel met lekker en goed eten. Of met zijn 5 gouden regels voor catering bestellen aan huis. Zijn zakelijke kijk en fijne schrijfstijl hebben mooie artikelen opgeleverd. Bedankt daarvoor!

 

Welk Italiaans gerecht nu?

Kortom, ik heb een hoop mensen mogen ontmoeten die veelal een passie met mij delen: Italiaans eten ofwel Italië als land. NU rest de vraag welk Italiaans gerecht nu? Het blijft immers een verbazingwekkend boeiend land met hele bijzondere en mooie gerechten. Graag wil ik dit jaar nog meer van het land ontdekken en ik hoop dat jullie graag nog meer over het land en zijn eten en drinken willen lezen. In 2018 staan er uiteraard al wat leuke dingen gepland voor zowel het Toia Magazine als voor de Italiaanse catering. Zo willen we meer interviews af gaan nemen bij professionals om jullie een inzicht te geven wat deze mensen drijft en wat hun kijk is op Italiaans eten. We willen graag wat meer de diepte in met sommige Italiaanse gerechten en ook willen we de ruimte geven aan de lezer. Nu zou ik graag van jullie horen of jullie nog ideeën hebben voor onderwerpen voor het Magazine. Willen jullie bijvoorbeeld meer weten over een bepaald gerecht? Of over bepaalde eetgewoonten in Italië? Over een bepaalde plek in Italië? Laat het me weten via de comments, mail of de chatfunctie op de pagina en wij gaan ermee aan de slag!

 

 

 

Graag wil ik alle lezers bedanken en een aantal mensen wil ik graag in het bijzonder bedanken voor hun bijdrage aan het Toia Magazine:

 

 

 

Albin Meijer

 

Rutger Pekelharing  www.oudwijker.nl

Cesare Ribolzi  www.norden.eu

Marcus Roberto www.personalpizzachef.com

Marco Raugei

Margherita Raugei

Leon Meijer

Robin Prijs  www.particolarevakanties.nl

Michele Usai  www.studiopasta.nl en www.baroloandmore.nl

Pieter Städler www.stadlermade.com

Irene

Luigi  

Antonella

 

 

 

Ik hoop jullie van een hoop leuke en leerzame artikelen te mogen voorzien in 2018!

 

 

 

 

Niels Drenth

 

11-01-2018

 

Typisch Italiaans gerecht

Typisch Italiaans gerecht