Meest veelzijdige Italiaans buffet

Italiaans buffet

Een Italiaans buffet is een feest. Heerlijk met vrienden, familie of collega’s genieten van de lekkerste gerechten in een goede sfeer. Het doet je misschien herinneren aan Italië waar je op vakantie ooit van alles hebt geproefd of misschien doet het je zelfs denken aan je favoriete camping aan het Garda meer. Een Italiaans buffet kan van alles bevatten, gerechten als bepaalde pasta’s, salades, rijstgerechten, brood, soep en ook heerlijke nagerechten. Uiteraard kan je al deze gerechten voor een gelegenheid zelf maken, je pakt er een stapel recepten bij en je gaat aan de slag. Heerlijk in de keuken kennis maken met nieuwe Italiaanse recepten en misschien wel een aantal klassiekers. Maar je kan het ook bestellen en laten bezorgen, beide varianten worden in dit artikel beschreven zodat je zelf een keuze kan maken in wat voor jou de beste oplossing is. 

Italiaans_buffet.jpg

 

 

buffet zelf maken

Een Italiaans buffet zelf maken is voor veel mensen een genot. Je hebt meteen een goede reden om je lekker uit te sloven in de keuken en eens flink indruk te maken op je vrienden. Neem vooral de tijd en probeer niet te haasten, dat komt vaak niet ten goede aan de kwaliteit. Een Italiaans buffet zelf maken kost tijd, afhankelijk van het formaat van de groep waar u voor kookt. Vaak staat u toch wel een volledige dag in de keuken, sommige gerechten kosten nu eenmaal wat tijd om fatsoenlijk te kunnen maken. Probeer je vrienden of familie ook vooral eens te verrassen met een nieuw gerecht, vaak vinden mensen het leuk om iets nieuws te proberen. Het zelf maken van het buffet geeft je de volledige controle over wat er gekookt wordt en hoe dat wordt gedaan. Je kunt bijvoorbeeld je allerbeste vitello tonnato laten zien of misschien ben je wel een ster in het maken van tiramisù. Vergeet tijdens het zelf maken van het buffet ook vooral de drankjes niet, Italië heeft uitstekende recepten maar ook voldoende keuze in bijpassende drank. Van een heerlijk mimosa of limoncello cocktail tot een goed glas Barolo.

 

 

Italiaans buffet recepten

Italiaans buffet recepten zijn vaak simpel maar krachtig door hun eenvoud. Een goed voorbeeld van een recept is dat van lasagne, een goeie lasagne kost tijd om te maken maar is relatief simpel. Het maken van de pasta voor de lasagne kost wat tijd net als het maken van de saus. Maar laten we eerlijk zijn, wie houdt er niet van een goeie lasagne? En voor die gene die het niet lekker vindt zijn er nog zoveel meer Italiaans buffet recepten om gemakkelijk te kunnen maken. Een aantal daarvan zal ik voor u opsommen, een aantal complete recepten van deze gerechten staan verder in het Toia Magazine beschreven. Wat dacht u er van om uw visite te laten beginnen met heerlijke Italiaanse vleeswaren als prosciutto crudo? of Bresaola? In de Italiaanse keuken is er eigenlijk zoveel keuze dat er altijd wel een gerecht voor u bijzit. Misschien kunt u zich ook nog wel een heerlijk recept herinneren van uw laatste vakantie naar Milaan? Of van een restaurant waar u laatst nog bent geweest. Denk bij de recepten wel een klein beetje aan de complexiteit van het recept zodat u niet al uw tijd bezig bent aan slechts één gerecht. Ben je een vegetariër? Ook dan is er genoeg keuze in de Italiaanse keuken. 

 

recepten;

-Bruschetta

-Torta salata

-Lasagne (gemakkelijk van te voren te bereiden)

-Linguine all’amatriciana (op het laatste moment afmaken)

-Parmigiana di melanzane

-Branzino al forno

-Tiramisù

-Panna cotta

 

Italiaans buffet maken

Een Italiaans buffet maken kost tijd maar het geeft je ook de kans om te laten zien wat je kunt, ben je niet zo’n held in de keuken? Dan kun je altijd kijken naar andere opties. Ik stel voor om het eens te proberen, stel van te voren een lijst op met lekkere recepten zoals de recepten die hier als voorbeeld worden gegeven en ga met gemak aan de slag. Lukt het je toch niet, een Italiaans buffet maken? Dan kunt u altijd nog bestellen! 

 

 

Italiaans buffet bestellen

Een Italiaans buffet bestellen kan een goed alternatief zijn op het zelf maken van een buffet. U kunt zelf van te voren de gerechten uitkiezen, vaak in overleg met de cateraar en dan ontspannen genieten van het eten. Een Italiaans buffet bestellen geeft u de tijd om gezellig met uw vrienden, familie of collega’s te kletsen en te genieten van een goed glas wijn. Als u bijvoorbeeld een verjaardag heeft dan heeft u misschien geen zin om in de keuken te staan terwijl u al uw vrienden in huis heeft. Misschien draagt u wel net die ene blouse waar u vooral geen tomatensaus op wilt hebben. Tijdens een business update heeft u misschien geen tijd om te koken. Er zijn uiteraard meerdere opties voor het bestellen, kies een cateraar die bij je past! Misschien kun je zelfs iets proeven van te voren om te weten waar u aan toe bent. Bij Toia kun je je wensen aangeven en gaan we aan de slag om een menu samen te stellen wat bij je past, met gerechten waar je zelf zin in hebt. 

 

Italiaans buffet aan huis 

Een Italiaans buffet aan huis is de juiste optie voor een feest thuis. Het eten en de wijn brengt de mensen vast goed in de stemming voor een gezellige avond. Het vieren van een verjaardag kan erg gezellig zijn in de vertrouwde omgeving van je eigen huis. Je hoeft in feite je huis niet uit voor goed Italiaans eten. Kies zelf de juiste optie, doe je het Italiaanse buffet zelf maken of laat je buffet bezorgen? Laten we eerlijk zijn, catering lijkt misschien niet het hipste wat er is maar het is eigenlijk heel gemakkelijk en kan erg leuk zijn. Wil jij je vrienden eens laten genieten van authentiek Italiaans eten? Bestel een Italiaans buffet aan huis. 

Vleeswaren bij een Italiaans buffet

Vleeswaren bij een Italiaans buffet