Italiaanse chocolade merken

Italiaanse chocolade 

Italaanse chocolade is niet het gene waar iedereen meteen aan denkt bij Italië. Sommige mensen zullen wanneer ze aan Italië denken onlosmakelijk denken aan pasta. Heerlijk op een plein in een mooi Italiaans dorp even rustig zitten en genieten van een bord heerlijke pasta als lunch, een mooi glas Chianti erbij en ontspannen maar. De zon schijnt, er loopt eens een charmante man in pak langs en er wordt muziek gespeeld op straat. Andere mensen zullen misschien eerder denken aan pizza, genieten van een goddelijk stuk margherita pizza terwijl je met een vriend over de zee uitkijkt en een discussie voert, welke pizza is het lekkerste? Waar komt de pizza vandaan? Minstens twintig minuten gaat het gesprek over niets anders als het lekkerste ronde brood uit Italië terwijl je de lege pizzadoos weer dicht probeert te vouwen. 

Minstens twintig minuten gaat het gesprek over niets anders

Maar nu zijn er gelukkig ook nog mensen die bij Italië denken aan twee andere, bijzonder lekkere, producten uit dit waanzinnig mooie land, namelijk ijs en chocola! Die zich overigens ook erg mooi laten combineren. Wie wel eens in een grote Italiaanse stad is geweest is vast bekend met de Italiaanse ijs en chocolade verkoper genaamd Venchi, een zaak met enorm lekker ijs en die bijvoorbeeld in Florence een enorme chocoladefontein in één van de winkels heeft staan. Venchi is een mooi voorbeeld van zowel ijs als chocolade in Italië. Je ziet het vaker dat in de winkels waar ze ijs verkopen ze ook minstens een aantal vitrines hebben met chocolade of andere patisserie gerelateerde artikelen, ook niet gek want het combineert prima. 

Toia Chocola

 

Italiaanse chocolade van Venchi

Venchi is al een relatief ervaren merk, Silviano Venchi leerde op jonge leeftijd het bakkersvak in Turijn waar ze allemaal niet onbekend zijn met de kunst van patisserie. In 1878 opende hij zijn winkel en al snel groeide deze uit tot een waar begrip. Één van de bekendste producten die hem op jonge leeftijd al veel lof deed toekomen was zijn overheerlijke nougatine. In 2017 is Venchi één van de grootste chocolade merken van Italië. 

 

Italiaans Ijs

Maar wat als je nou in Nederland zit en je wilt nog steeds op dezelfde wijze kunnen genieten? Nou “Italiaanse” ijszaken genoeg dacht ik zo, maar van een lekker stuk Italiaanse chocola? Dan hoef je uiteraard niet meteen op zoek te gaan naar de goedkoopste tickets voor de eerste vlucht naar Milaan, nee dan bestel je dat gewoon online of koop je dat bij één van de verkooppunten hier in Nederland. En degene die dat mogelijk maakt is Heleen Slotboom, van Ciao Helena. Iemand met een enorme passie Italië, voor Italiaanse chocolade en Italiaanse nougat. Zij importeert deze heerlijke traktaties zodat verkooppunten hier in Nederland dat weer kunnen verkopen aan ons als levensgenieters. En in plaats van dat we nu massaal Heleen gaan bedanken, bedankt zij ons! Namelijk door een Gold Bar van 1,2 kilo Venchi chocolade weg te geven!! 

Toia goudkoorts

Chocolade Winnen

Nu vinden wij het zelf een beetje plat om er een ‘like en share’ actie aan vast te knopen dus het enige wat je hoeft te doen is een email sturen en Heleen van Ciao Helena op een originele manier te bedanken. Maar je krijgt hem in je eentje toch niet op dus je kan de actie net zo goed delen met je vrienden, maak je ook nog eens meer kans. Je kan je bedankmail sturen tot maandag 12-06-2017 to 17:00 uur s’middags en de winnaar wordt bekend gemaakt op de Toia Facebook, handig om die vast te liken dan volg je automatisch. Ciao!! 

 

Bedankt Heleen! 

www.ciaohelena.nl

info@ciaohelena.nl

 

De winnaar is bekend gemaakt op de Toia Facebook pagina.

 

 

Niels Drenth

05-06-2017