Italiaanse lente gerechten

Italiaanse gerechten in de lente, de lente is vandaag officieel begonnen! indien je op het noordelijk halfrond woont tenminste. Hét seizoen voor mooie gerechten, nieuwe ideeën, een frisse blik en lekker weer. Het kan ook geen toeval zijn dat het op 20 maart dan ook de internationale dag van geluk is. Heerlijk is de gedachte om binnenkort weer zonder jas naar buiten te kunnen en lekker in de zon te kunnen zitten, buiten te kunnen eten

Italiaanse lente gerechten

Italiaanse lente recepten

Ook in Italië worden de weersomstandigheden inmiddels steeds beter en begint de natuur weer in bloei te staan. Bij de lente in Italië denk ik al snel aan mooie gerechten, zoals Spaghetti alla puttanesca met zwarte olijven, knoflook, kappertjes en zongedroogde tomaat gegarneerd met broodkruimels. Ook een Risotto primavera, wat letterlijk lente betekend, met saffraan, doperwten, ui en wortel komen dan al snel in mij op. De groente waar ik de lente echter het meest mee associeer is asperge! Het witte goud, althans in Nederland want in Italië wordt de groene variant het meest gegeten. Een heerlijke Gnocchi met asperge-roomsaus en vers geroosterde amandelen, bij de gedachte aan dat gerecht moet ik al watertanden. En dan draagt het eten van seizoensgroenten ook nog eens bij aan duurzaamheid omdat er geen vliegtuigen of schepen aan te pas hoeven te komen om bijvoorbeeld boontjes uit een ander continent te importeren. 

Een heerlijke Gnocchi met asperge-roomsaus en vers geroosterde amandelen, bij de gedachte moet ik al watertanden.
Heerlijk verse groene asperges 

Heerlijk verse groene asperges 

Lente in Italië

Veel Italianen kunnen erg genieten van de lente, de temperatuur is vaak aangenaam, daar waar het in de zomer soms net iets te warm kan worden. Bertrand Russel, Engels filosoof, wiskundige en Nobelprijswinnaar van literatuur zei ooit; Italië, lente en de eerste liefde volstaan om zelfs de neerslachtigste persoon gelukkig te maken. Daar sluit ik mij volledig bij aan! En in die gedachte nog een leuk lente gerechtGnocchi met de 3 P's van Panna, Piselli en Prosciutto, Heerlijk als lunch op een mooie lentedag met een goed glas Franciacorta of Prosecco.

Italië, lente en de eerste liefde volstaan om zelfs de neerslachtigste persoon gelukkig te maken.

Maar vergeet niet, maart roert zijn staart!

Toia Italiaanse catering; 3P Pasta, Piselli, Panna, Prosciutto.