Nieuwe Italiaanse producten

Liefhebber van Italiaanse producten

Als liefhebber van Italiaanse producten sta ik altijd open voor nieuwe verhalen uit Italië evenals voor nieuwe producten. Zo kwam ik onlangs in contact met Corien van de Kuil, een vrouw met een passie voor Italië en het volgen van haar gevoel. Na het volgen van een workshop creatief denken stelde zij zich de vraag: Wat zou ik doen als alles mogelijk is? Haar antwoord op deze vraag was eenduidig en luidde als volgt: “Ik wil een eigen plek in Italië.” Na een overleg met haar man kwamen ze tot de conclusie dat ze zich zouden gaan oriënteren op het kopen van een huis in Italië en het verkopen van hun toenmalige huis in Nederland. Haast als vanzelf kwamen ze terecht in Le Marche en al vlug vonden ze hier hun beoogde droom. 

le marche

Italiaans Foodblog

Inmiddels zijn we tien jaar verder en is er een hoop gebeurd, Corien heeft een veel contacten opgedaan en voelt zich al ingeburgerd in het dorp waar ze woonachtig is. Zij en haar man hebben naast hun woonplaats in Italië ook een woning in Nederland behouden zodat er altijd nog geschakeld kan worden tussen het praktische en het plezierige. Tijdens het opdoen van contacten en het thuis voelen in Italië stuitte Corien op een Italiaans Foodblog van een Italiaanse kok en begon deze te volgen. Meer en meer kreeg ze interesse in één product wat ze langs had zien komen op het Blog en besloot zich hier in te verdiepen. Ze speelde immers al met het idee om eens wat naar Nederland te importeren van het één of ander. 

Vrijwel meteen was Corien gevallen voor de charme

Italiaanse suiker

Haar interesse leidde Corien en haar man naar drie jonge ondernemers met een passie voor hun producten. Ze werden hartelijk ontvangen in hun bar waar ze kennis mochten maken met het assortiment van Lalli, een keur aan smaakvolle en gekleurde suikers. Vrijwel meteen was Corien gevallen voor de charme van de blauwe suiker met anijs smaak en met dit product als startpunt werd het volledige assortiment van Italiaanse suiker ontdekt. Van cacao tot zabaione tot anijs, alles kwam aan bod en bleek allemaal even bijzonder van smaak en bovendien verassend van kleur. Aangenaam verrast en voldaan gingen Corien en haar man naar huis om zich de volgende stap te bedenken.

Toia Italiaanse koffie

Waar kan ik lalli suiker kopen?

Inmiddels worden op een aantal plekken in Nederland de producten van Lalli gebruikt. Corien heeft namelijk in overleg met de jongens van Lalli besloten om de exclusieve importeur van de suikers uit Italië in Nederland te worden. Ook worden de producten verkocht vanuit een shop-in-shop in Baarn, Her Majesty’s. Het assortiment is inmiddels uitgebreid met onder andere, mijn inmiddels favoriete, ‘limoncello diamanten’.  Met dezelfde passie als dat Paolo Sebastianelli en zijn team bij Lalli de producten maken wil Corien in Nederland de producten laten proeven. En dat lukt haar aardig. 

Toia Italiaanse limoncello

 

http://lallizucchero.it

 

Niels Drenth 

11-09-2017