Niels van toia

Italiaans eten, Florence

 

Niels Drenth 

Ik ben Niels Drenth, geboren in Zeist en opgegroeid in Driebergen, 28 jaar oud en eigenaar van toia. Van jongs af aan heb ik een passie voor food ontwikkeld. Ik kan me veel momenten herinneren die deze passie hebben aangewakkerd en versterkt. Zo heb ik tijdens mijn middelbare school gekozen voor een bijbaan in een productiekeuken. Na de afronding van de havo heb ik, naast mijn toenmalige bijbaan, ook in andere soorten keukens gewerkt. Van bedrijfsrestaurants tot catering voor events. In deze verscheidene keukenbanen heb ik niet alleen veel technische dingen geleerd, maar ook wat hard werken is. Op basis van die leerpunten heb ik destijds besloten om de hbo Food & Business te gaan volgen om mijn kennis te verdiepen. 

 

Niels Drenth maakt pizza

Waar komt mijn passie vandaan?

In 2008 is mijn liefde voor de Italiaanse keuken aangewakkerd middels het ontstaan van vriendschappen in Italië. Werkzaamheden in verschillende restaurants in Italië hebben me heel veel geleerd over de bereiding van eten. Terwijl ik in Nederland druk was in de productiekeuken (waar ik ruim 10 jaar heb gewerkt), was ik ook vaak in Italië om mijn kennis van het bereiden van Italiaanse gerechten te verbreden en te verdiepen.

Op basis van deze ontstane passie heb ik besloten om in september 2015 de basisopleiding aan de Basilico Pizza Academy te volgen. Na deze met succes te hebben afgerond ben ik nog een keer naar Italië gegaan om te werken als kok bij “Madame é in cucina,” een restaurant van mijn goede vrienden, namelijk de familie Raugei. Ook sta ik erg graag in de keuken met mijn Italiaanse vriendin en schoonfamilie. De beste recepten komen immers van nonna.

Deze ervaringen en de bevindingen van het verschil van Italiaans eten met “Italiaans eten” hier in Nederland hebben mij uiteindelijk doen beslissen om, na 10 jaar keukenervaring, voor mezelf te gaan beginnen in Nederland. De keuze is om te beginnen met een Italiaans cateringbedrijf. Dit voelt voor mij als een logische volgende stap binnen mijn ambities.

Mensen in mijn directe omgeving omschrijven mij als een pragmatisch persoon die graag werkt. Bovendien voer ik mijn werk kritisch uit en neem ik geen genoegen met half werk. Daar komt ook mijn doorzettingsvermogen en creativiteit bij kijken. Ten slotte ben ik sociaal van aard; ik leg gemakkelijk contacten en onderhoud die contacten ook graag.

Duomo Firenze

 

 

Firenze, Toscana, de producten en gerechten

In mijn aanstaande blogs wil ik onder andere ingaan op alle mooie facetten van de Italiaanse cultuur en ook de mooie producten die het met zich meebrengt. Van orgaanvlees tot vers brood tot biologische wijn. Ook wil ik het hebben over Florence, de hoofdstad van Toscane en mijn favoriete stad in Italië.

Florence is voor mij de stad waar ik het meeste geleerd heb over de Italiaanse cultuur, die overigens nog weer anders is dan in het zuiden, noorden en oosten van Italië. De prachtige Duomo en de schitterende Ponte Vecchio, het is een geweldig mooie stad.

Vanaf het eerste moment was ik verliefd op Firenze, de Italiaanse benaming van Florence. De Italianen die ik heb leren kennen hebben mij altijd wel een nieuw, mooi verhaal kunnen vertellen over de stad, zoals Francesca Raugei, de moeder van één van mijn beste vrienden. Zij vertelde me hoe ze altijd naar de Boboli tuinen ging als ze tijdens haar middelbare school tijd spijbelde. Zoiets kan alleen maar tot de verbeelding spreken als je de schoonheid van de tuinen kent.

 

Is het lezen van dit blog je goed bevallen en wil je graag meer informatie over Toia? 

Kijk dan verder in het magazine of neem even contact op! 

Florence, binnenplaats restaurant madame
Niels Drenth en Pieter Städler 

Niels Drenth en Pieter Städler