Braziliaanse pizza

Pizza In Los Angeles

Het mooie weer blijft maar komen, in de tuin ontkom je aan het einde van de middag niet aan de geur van iemands barbecue en de beste manier van afkoelen is middels een frisse duik in de dichtstbijzijnde plas. Geweldig vind ik het overigens om die barbecues te ruiken, iedereen gaat naar buiten om te koken en waarom niet? Maar vijf keer per week die Weber, Green Egg of wegwerpbarbecue van de supermarkt aansteken drijft je haast wel tot creativiteit, het proberen van iets nieuws. 

Marcus Roberto steekt vaker zijn pizzaoven aan als de barbecue, en dat is maar goed ook! Nu zo’n twee jaar is hij full time dé persoonlijke pizza chef van Los Angeles. Marcus is geboren in Sao Paulo en kwam daar al vroeg achter de magie van pizza, in deze bijzondere Braziliaanse stad wordt opvallend veel pizza gegeten. Mede door de Italiaanse immigranten die de pizza traditie in Brazilië voortzetten is Marcus geïnspireerd geraakt door dit gerecht. Zelf immigreerde hij van Brazilië naar Los Angeles om daar zijn leven voort te zetten. 

Toia goes to Hollywood

Pizza in Sao Paulo

Marcus; Toen ik naar Californië verhuisde was ik van bijna alles wat ik zag onder de indruk, de levensstandaard, alle verschillende nationaliteiten, indrukwekkende culinaire diversiteit, en de vele mogelijkheden in het leven. Het enige wat me teleurstelde was de kwaliteit van de Amerikaanse pizza! Bij ons in Sao Paulo maakten we die altijd compleet anders. De Paulistana pizza, zoals wij die noemen, staat altijd al bekend als de beste pizza in Brazilië vanwege de kwaliteit van de ingrediënten en de creativiteit van de toppings.  

I spent the next few months finding a way to pursue this dream of putting up a pizza business
Marcus Roberto thé personal pizza chef voor Toia

Pizzeria in Los Angeles

Het was voor mij niet helemaal duidelijk of ik nou een pizzeria wilde beginnen, wat ik wel wist is dat ik kwalitatief goede pizza’s zoals in Sao Paulo naar de states wilde halen. Ik besloot mijn eerste pizza opleiding te volgen terug in Sao Paulo en na het behalen van dit diploma veranderde mijn leven. Ik had gevonden wat ik de rest van mijn leven wilde doen, kwalitatief goede pizza’s maken. Ik ben begonnen met het geven van pizza feesten om te blijven oefenen met het maken van pizza, en ik heb me verder verdiept in de kennis over pizza, onder andere bij Bivero in Florence, Italië. Tijdens één van die feesten werd mij gevraagd of ik eens pizza kon maken voor de verjaardag van een vriend. Dat veranderde mijn visie, dat gaf me een andere keuze als het beginnen van een pizzeria. Na twee jaar lang de pizza-feesten te hebben georganiseerd heb ik besloten me full time te storten op het maken van pizza’s. 

Het is niet altijd makkelijk geweest, soms had ik een maand geen werk, geen geld en moest ik toch nog er bij werken om mijn gezin te kunnen onderhouden. Ook was mijn engels in het begin niet goed. Maar ik was altijd vastberaden en door hard te werken en altijd de beste service te geven bleven mensen interesse hebben, en mij aanbevelen aan hun vrienden, 90 procent van mijn nieuwe klanten komt via een aanbeveling. Aan het eind van 2016 heb ik mijn mobiele pizzaovens gekocht en sinds begin 2017 heb ik mijn volledig eigen catering bedrijf en kunnen we tot 600 gasten voorzien van heerlijke pizza’s. Op dit moment doe ik wat ik leuk vind en is elke stap een mijlpaal naar mijn doel voor het bedrijf, om de leidende pizzeria van Californië te worden. En altijd met de beste service en door altijd mijn uiterste best te blijven doen. 

Marcus Roberto

Marcus Roberto

Dé pizzabakker

Marcus is één van de meest gemotiveerde pizzaiolo’s die ik ken, altijd vrolijk en altijd in voor een dolletje. Wil je meer weten over zijn pizza's of over Marcus zelf stuur dan gerust een bericht via de livechat of een email! 

Ik heb de vrijheid genomen het interview grotendeels te vertalen uit het engels voor jullie leesgemak! 

Hier vind je Marcus online;

www.personalpizzachef.com

www.Instagram.com/personalpizzachef

Facebook