Unieke Nieuwjaarsborrel

Nieuwjaarsborrel ideeën

Je kent het wel.. je baas vraagt je om de Nieuwjaarsborrel te gaan organiseren. Op het eerste oog lijkt het wel te doen, maar je moet wel het één en ander regelen. Bovendien moet je iets plezants verzinnen dat nog maanden bij je collega’s bijblijft en last but not least moet er gezorgd worden voor een gemoedelijke, vrijblijvende sfeer. Hoe creëer je dat? Welke nieuwjaarsborrel ideeën zijn er?

Nou, de Nieuwjaarsborrel vind in de namiddag of avond plaats. Daarom is het aan te raden om er hapjes bij te regelen aangezien je collega’s al trek beginnen te krijgen. En hiermee kan je er gelijk uit springen door te denken aan gemak, creativiteit en smaak. Een flinke stap in de richting van een geslaagde borrel!

Nieuwjaarsborrel ideeën

Makkelijke hapjes voor de nieuwjaarsborrel

Op de Nieuwjaarsborrel sta je met een glas Prosecco in je handen. Je staat in een groepje en je wil ook een hapje eten. Dat moet heel gemakkelijk gaan. Kies dus voor makkelijke hapjes en niet voor broodjes waar het beleg al tussenuit valt als je het aanpakt. Let dus op bij het uitkiezen. Ga ook niet voor Hollandse frituur hapjes, waarbij je saus nodig hebt om het weg te krijgen en wat voor een vieze vloer of, nog erger, een vies shirt kan zorgen. 

Wat dan wel??? hoor ik je denken. Verdiep je eens in antipasti: kleine hapjes uit de Italiaanse keuken waarbij je niet per se saus bij nodig hebt, omdat het al genoeg smaak en diepgang van zichzelf heeft! Bovendien eten de kleine hapjes erg gemakkelijk. De meesten zijn met één hap weg. Bovendien zijn kleine hapjes als een gegrild stukje courgette of gefrituurde risotto balletjes zeer gemakkelijk met een satéprikker te eten. Tip: zet overal een sierlijk afvalbakje neer waar de gebruikte prikkers in kunnen worden gedeponeerd.  

Unieke hapjes voor de nieuwjaarsborrel

Vernieuwing is het sleutelwoord. Unieke hapjes voor de nieuwjaarsborrel  werken verrassend en er zal lang over worden nagepraat. Het na-effect (de werkmotivatie van je collega’s) zal groot zijn. Ook hier stelt de auteur hapjes uit de Italiaanse keuken voor. Een aantal topkeuzes:

  • Cannoli di grana ripieni (cannoli van grana padano gevuld met mascarpone)
  • Gnocco fritto (gefrituurd stukje deeg belegd met kaas of prosciutto)
  • Caponata su bruschetta (gestoofde aubergine op brood)
  • Rotolini di formaggio (deegrolletje gevuld met kaas)
  • Arancini (gefrituurde risotto balletjes)
Makkelijke hapjes voor de nieuwjaarsborrel

Wanneer heb je voor het laatst een cannoli genuttigd op een borrel? Of een frituurhapje met risotto erin? Dit kan de unieke en plezante ervaring zijn waar je naar op zoek bent! 

Verse Italiaanse hapjes 

Het mooie is dat er veel diepgang zit in de smaak van de verse hapjes door het gebruik van verse, lokale ingrediënten. Dat zal iedereen op de borrel waarderen. Denk aan een aperitief. De Italianen hebben er een neusje voor om de avond heel relaxt in te luiden. Zo komen je collega’s heel ontspannen en met een mooi verhaal thuis. Dat is wat je wil toch?

 

Waar bestel ik lekkere Italiaanse Borrel hapjes?

Bij Toia, een Italiaanse cateraar waar alles om jouw wensen draait, kan je vrijblijvend een advies aanvragen. Met relaties in Italië worden lokale ingrediënten van topniveau geselecteerd, waarmee Toia jou en je collega’s met een grote toewijding wil verrassen en vooral wil laten genieten. Bovendien kan Toia ondersteunen tijdens jouw borrel. Ook kunnen op locatie hapjes worden afgemaakt, zodat het heerlijk vers is.

Neem contact op om uw wensen door te nemen voor uw nieuwjaarsborrel. 

Albin Meijer 

07-12-2017