Pizza

Welke Pizza is het lekkerst?

Ok misschien weten jullie dat ik zelf een enorme passie heb voor lekkere pizza maar wie niet? Toch? Hier in het Toia Magazine maar ook op onze Instagram komt er geregeld iets over pizza langs. Over de oorsprong van pizza of over wat is de bekendste pizza? maar nog weinig over de pizzaoven. Daar komt bij deze verandering in! Een pizza is simpelweg het lekkerste uit een steenoven, dat betekent een oven die met hout of gas gestookt wordt en waar direct op de steenvloer gebakken wordt. Bij voorkeur goed heet voor de beste pizza als resultaat.

Welke pizza is het lekkerst?

Pizzovens

Nu zijn enorme pizzaovens zoals in de pizzeria van bijvoorbeeld het merk Valoriani niet voor iedereen beschikbaar, je moet er maar de ruimte voor hebben. Nu heeft zo’n beetje elk dorp wel een pizzeria maar die laten soms nog wel eens te wensen over als het op de kwaliteit aankomt. Dus waarom zou je niet de pizza zelf maken? Gelukkig is daar Pieter Städler die met zijn pizzaovens een oplossing levert voor dat probleem. 

Dus waarom zou je niet de pizza zelf maken?

Städler made pizzaovens

Zijn Städler made pizzaovens zijn compact, makkelijk in het gebruikelijk en bovendien passen ze in elke tuin. Ze zijn voorzien van de juiste steen en kunnen simpelweg met hout worden gestookt, klinkt goed toch? Je hoeft ze alleen maar in elkaar te zetten.

Dan zitten we natuurlijk nog met een ander probleem, deeg. Want ja als dat zo makkelijk was waarom zijn er dan nog pizzeria’s? Daar heeft Pieter ook een oplossing voor namelijk de deeg-calculator! Ja dat lees je goed, Pieter helpt je zelfs met het maken van het deeg, naja niet letterlijk dan maar hij helpt je een heel eind op weg door je zijn recept te vertellen en jou te helpen met het berekenen van jouw recept! 

Italiaans buiten eten

Italiaans buiten eten

Italiaans buiten eten

Italiaans buiten eten is iets wat Pieter naar eigen zeggen graag mensen kennis mee wilt laten maken. Onder andere door met vuur buiten te koken en dat lukt hem naar mijn mening erg goed. En zeg eens eerlijk, dat is toch super? Om zelf lekker aan de slag te gaan in de tuin, of op een andere leuke locatie. En wees ook vooral niet bang als er een keer een pizza mislukt, het is geen wedstrijd. Het belangrijkste is dat je er van kunt genieten, met vrienden of familie. 

Pieter is een toegewijde designer afgestudeerd aan de Design Academy in Eindhoven met een enorme passie voor eten en dat blijkt! Wil je meer weten over Pieter of over zijn gave pizzaovens kijk dan even op zijn website of zijn Instagrampagina

 

Niels Drenth

19-06-2017